Thursday 5 April 2012

Regulile de sacrificare a mieilor scumpesc carnea inainte de Paste

stirileprotv.ro Bucurestenii care obisnuiau sa isi aleaga mielul in viu, ca sa fie siguri ca nu vor manca un caine de Paste, primesc o veste neplacuta.

In Capitala, nicio primarie nu a amenajat anul acesta centre de sacrificare. Ciobanii sunt nemultumiti si spun ca din aceasta cauza vor mari preturile.

Taierea animalelor ar trebui facuta pe banii lor, in abatoare autorizate, iar carnea ar urma sa fie depozitata in camere frigorifice, pe care nu le au. Asa ca vor sfida legea si vor omori mieii in camp.

Pentru ca nu l-a gasit in piata, Adrian si-a ales mielul dintr-o ferma din Popesti Leordeni. Va da 25 de lei pe kilogram. El a gasit solutia, altii insa vor merge la magazin. Se va intampla asta pentru ca nicio primarie nu si-a dat acordul pentru amenajarea unui spatiu de sacrificare.

E bine ca autoritatile se gandesc la bani tocmai de Paste, cand toata lumea vrea sa plece acasa cu o pulpa proaspata.

Ciobanii spun ca toate costurile vor creste. In lipsa pietelor, mieii vor trebui sacrificati in abatoare si tinuti apoi in frigidere.

Pentru 100 de oi, un crescator va da in plus cel putin 3.000 de lei pentru taiere si transport. Nu mai vorbim de depozitare.

Alternativa este incalcarea legii si sacrificarea pe camp. Medicii sanitar veterinari au amenzile pregatite pentru cei care vor proceda astfel.

No comments:

Post a Comment