Tuesday 27 March 2012

Infractiuni si cazuri fericite in UK

Chiar daca bancomatele atrag bacauanii, exista si romani in uk apreciati la cel mai inalt nivel

Tarile dezvoltate ale Uniunii Europene trebuie sa isi asume fenomenul emigratiei. Iar daca pana acum cetatenii romani din Italia si Franta aduceau cele mai multe deservicii tarii lor de origine, iata ca a veni randul romanilor cantonati in UK sa atraga atentia intr-un mod negativ asupra emigratiei romanesti.

 

Infractori romani in uk

Activitatile infractionale predilecte ale diasporei romanesti raman cersetoria si hotia. In UK, romanii sunt ceva mai specializati. Micile gainarii si hotii de buzunare au fost acum inlocuiti de furturile din bancomate. Presa britanica semnaleaza ca hotii romani fura aproape 30 de milioane de lire pe an din bancomate. Jurnaliştii britanici scriu că romanii sunt responsabili pentru aproape 92% din numărul total de fraude din bancomatele din Marea Britanie. Iar mulţi dintre cei arestati provind din orasul Bacau.

 

ATM-urile – ispita romanilor in UK

"La nouă din zece bancomate piratate, vinovatii sunt romani. In fiecare an, prejudiciul se ridica la 30 de milioane de lire. Hotii vin în Marea Britanie cu scopul de a frauda bancomatele si folosesc echipamente sofisticate", scria Daily Mail. In ceea ce priveste metoda aleasa de hotii romani - preferata ramane skimming-ul - atasarea unor dispozitive electronice pe bancomate, care citesc parolele si datele de cont ale celor care folosesc ATM-urile respective. Chiar daca se foloseste tehnologie avansata, montarea acestor dispozitive nu dureaza mai mult de un minut pentru un profesionist. Se mai estimează faptul ca, din contul fiecarui pagubit se sustrag aproape 500 de lire. "AceÅŸti infractori cauta sa se perfectioneze, pentru a invinge tehnologia mereu actualizata a bancilor de a-si proteja clientii", spune unul dintre detectivii intervievati de jurnalistii de la Daily Mail. Si, chiar daca perfectionarea sistemelor de protectie bancara a redus aceste fraude cu 12%, de la 33,2 milioane de lire, in anul 2010, la 29,3 milioane de lire - anul trecut, autoritatile britanice avertizeaza ca, in acest moment, peste 1.000 de hoÅ£i romani opereaza pe teritoriul UK.


Exista si romani fericiti in UK

Din pacate, tot cei care isi castiga traiul in mod cinstit, muncind din greu, au de suferit. Comunitatile online de romani din UK incearca o palida actiune de rezistenta. Se acorda sprjin total si neconditionat oricarui emigrant care isi propune castigarea unui trai decent in UK prin munca cinstita. Orice cautare pe internet dupa cheia „anunturi uk” va va conduce spre aceasta concluzie. De altfel, poate cel mai mediatizat caz fericit este cel semnalat de cotidianul The Guardian. Si anume: o tanara romanca de etnie rroma din UK a fost invitata la un dineu cu regina Elizabeth, dupa ce in urma cu doar sase luni vindea ziare. Ramona Constantin, in varsta de 27 de ani, se ocupa pana in urma cu sase luni de vanzarea revistei „The Big Issue“ in Manchester. Acum ea s-a numarat printre invitatii la un dineu organizat in Manchester la care au participat regina Elizabeth si printul Philip. Tanara a fost selectată in acest grup in semn de apreciere pentru realizarile din UK de cand a venit din Romania, in urmă cu doi ani. Ramona Constantin, care este de etnie rroma, nu avea studii si nu ÅŸtia limba engleza in momentul în care s-a mutat in UK. Timp de 18 luni, ea a vandut exemplare ale revistei „The Big Issue“, dar a invatat limba engleza si a inceput să se ocupe de un proiect pentru pregatirea tinerilor rromi.


anunturi uk, romanii in uk

No comments:

Post a Comment